weet niet


Reacties

Ondanks dat ik toch al een tijd met de site bezig ben en ‘denk’ te weten hoe er gereageerd zal gaan worden. Ben ik wel eens stom en stom verbaast over de intense reacties die er komen.

Natuurlijk is er een taboe, vooral over deze vorm van ‘seks’ beleven. Dat verbaast me dus niks. Wat me wel verbaast is de heftigheid waarop er soms gereageerd word. En ook wel verbaast dat er na lange tijd nog steeds gereageerd wordt.

Ik heb eerder geschreven over de felheid en intensiteit waar mee geschreven wordt dat zijn wel mails die interessant zijn. Soms omdat er gereageerd wordt in de trant ‘dat je er zin in hebt’, of ‘ik snap die gevoelens niet’ maar ook echt negatieve mail waarin ik allerlei dingen naar mijn hoofd gesmeten krijg.

Ik wil best mailen over hoe ik mijn gevoelens beleef. Maar om het uit te leggen waarom ik deze gevoelens heb? Dat is moeilijk, omdat ikzelf niet kan benoemen waar die gevoelens vandaan komen.

Negatieve mail houdt me niet echt meer bezig. Ik neem het voor kennisgeving aan, ‘and that’s it’! Ik heb me er druk om gemaakt en nu heb ik ondertussen wel een beetje geharde huid gekregen en bedenk me weer als ik die reactie’s niet wil oplopen, dat ik dat gewoon moet stoppen, kappen met de site. Net als je wel eens een bekende Nederlander hoort klagen over inbreuk op zijn of haar privacy. Dan denk ik ook, je kunt ook postbode worden, dan is er echt niemand die belangstelling voor je privé leven heeft. Dat is dezelfde gedachte met de site, ondanks dat de site niet aangemeld staat bij zoekmachines, heb ik nog wel eens bezoek van ‘toevallige’ passanten. En die niet liefhebbers kunnen hun verbazing wel eens héél erg heftig uitspreken. In de trant ‘had je beter niet geboren kunnen worden’?? Niet echt leuk maar als je niet opgewassen bent tegen zulke reacties moet je er ook geen site over schrijven, of over beginnen. Dan is het risico allicht minder om negatieve mail op te lopen.

De reacties die het meest aanspreken zijn natuurlijk reacties van mensen die er een beetje steun (en soms veel steun) in vinden. Die herkenningspunten vinden in mijn manier van schrijven en waarop ik mezelf een beetje spiegel voorhoud.

Wat ik doe is niet zaligmakend. Tis wel zo dat ik het heerlijk vind om door middel van de site reacties uit te lokken. Ik vind het lekker om te schrijven over wat me bezighoud. Ik vind het fijn te merken dat het gelezen word. Het heeft me geholpen al die reacties die er in de loop der jaren zijn gegeven op de site, om mijn gevoel, bij mezelf een plekje te geven!

Door die reacties ben ik wel eens aan het denken gezet. En mezelf proberen voor te stellen hoe dat in de oren van anderen klinken. En ontdaan van alle franje, even mijn eigen gevoelens op zij zetten, ‘ja ik geloof ook dat ik het raar zou vinden als je deze gevoelens niet hebt en er over leest’.

 

Peter


Terug