Mijn Vader


Mijn vader heeft me wel eens toevertrouwd dat hij liever zou hebben dat ik gevoelens voor jongens zou hebben dan deze voor hem vreemde en walgelijke gevoelens voor luiers.

Hij begrijpt er dus niets van wat ik daar voor een fijn gevoel kan ontlenen. Daarom verbaast het me dat hij er makkelijk(er) mee omgaat. Hij probeert niet een vreemd gezicht op te zetten als ik in babykleding loop. En hoewel het echt niet meer dagelijks is. Zijn de keren dat ik die kleding draag al héél erg gauw teveel. In het begin kon ik dan ook behoorlijk dwars zijn en me kop tegen de wind in gooien. En meestal had ik dan ‘jij hoeft ze toch niet te dragen’?? ‘Waar maak je jezelf druk om man’!

Niet echt een slimme opmerking dus. Ik bewonder nu zijn kalmte wel. Als ik er aan terug denk ben ik natuurlijk ook constant bezig geweest grenzen te ontdekken en vooral te verleggen en natuurlijk in mijn voordeel. Aan zijn kop zeuren om een stukje voor mijn website. Misschien toen met de gedachte als hij er nu maar over gaat schrijven dan gaat mijn vader het vast wel ook net zo gewoon vinden zoals ik.

Een hele egoïstische gedachte natuurlijk.

Maar goed, er is erg veel veranderd. En zoals ik mijn vader respecteer is dat anders om ook het geval. En ondanks dat mijn vader er niets mee heeft, ik bedoel dan mijn gevoelens voor luiers zegt ie er ook niets negatiefs over.

En wat ik heb, dat ik het wel eens moeilijk vind om goed te verwoorden wat mijn gevoelens zijn. Heeft mijn vader dat ook. En dan zijn het kleinere signalen zoals juist dat schouderklopje, soms die aai door mijn haar. Daarmee laat mijn vader merken dat ie me waardeert.

Of op het moment dat ik wil vragen om zijn autosleutels dat ie zegt ‘neem mijn auto maar mee jongen’, nog voor ik die zin kan uitspreken.

Een kus krijgen omdat ik uit de cd kast van mijn fosters een paar cd’s heb gebrand die toevallig net helemaal in zijn straatje zijn. Mag wel niet volgens de BUMA maar die kus is me ook wat waard.

Ik heb een fijne vader, gewoon een eerlijke man die zegt waar het op staat. Waar je goed mee kunt praten en die ook een weerwoord geeft als hij er anders over denkt. En vooral iemand die je kunt vertrouwen en me niet beoordeeld op mijn iets anders zijn!

Peter


Terug