Luiers laten zien


Ik persoonlijk vind het een bloedgeile gedachte als anderen kunnen zien dat ik een luier draag. Alleen durf ik het niet in mijn woonplaats om met een dikke opvallende luier om te lopen en dan de straat op.

Ik hoop dan op opmerkingen zoals, ‘kijk eens die loopt met een luier aan’. Maar meestal valt het niet eens op. En wordt er niet eens op of omgekeken.

Ik heb het wel (meer dan eens) gedaan bij mijn ‘foster-parents’. Het geilste is toch wel afgelopen zomer geweest. Ik ben mee geweest naar Artis. En met een dikke luier om en een plastic luierbroekje met een babyprint, luierpakje aan en een korte broek aan. Ik had zelfs mijn beer mee. De meeste mensen keken niet op of om. Maar er kwamen best een paar opmerkingen. Mijn ‘foster-parents’ deden net of ik een dagje met hun mee mocht en dat ik niet helemaal in orde was. Ik heb me een partij uitgeleefd daar. Tegen alle beesten heb ik lopen roepen aap. En dan werd me uitgelegd dat het geen aap maar een kameel was of zo. Ik heb een ijsje gegeten (het werd me gevoerd) en er kwam een mevrouw naast me zitten en die keek me aan en zei dat ik een ‘lief joch’ was. En tegen mijn ‘foster-parents’ dat het jammer was dat ik alles had (een lekkere kop een mooi lijf, zo zei ze het letterlijk), maar geen verstand.

Ik kon wel door de grond zakken toen één van mijn ‘foster-parents’ me uitbundig knuffelde en op schoot nam en als antwoord gaf dat ik een héél bijzondere jongen was. Ze moest eens weten! Zij dacht dat ik niet normaal bij mijn verstand was. Echt bloedje geil was dat. Ik heb daar een heerlijke middag gehad. Ik heb het hele park gezien en bij het aquarium was het leukste. Daar heb ik met mijn beer en mijn speentje gelopen. En alles rustig gezien terwijl ik beschermend werd vastgehouden.

Maar nogmaals geen denken aan dat ik dit thuis durf te doen. Je kan een bekende tegenkomen!

Peter 2001


Terug