Mailen


Mailen

Ik ben geruime tijd bezig aan de site en dan merk je dat er verschillende dingen bij jezelf anders worden. De mail contacten bijvoorbeeld die veranderen, in eerst instantie ben je nieuwsgierig naar elkaar. Je bent nieuwsgierig naar de reacties op de site. En alle begin is spannend en nieuw. En je bent blij met ieder mailtje wat er binnen komt en waarin geschreven wordt dat in de site veel herkenningspunten vallen te vinden. Het sterkt je ego (tenminste de mijne wel) en vooral voel je een soort van opluchting dat je niet alleen staat met je gevoelens.

Want dat is lange tijd anders geweest. Het vreemd, raar en gek van jezelf vinden. Je hebt een manier gevonden om je erover te uiten. Om erover te schrijven en vooral in mailcontact te komen met gelijkgestemden. Ook komt er wel eens mail waar je geen raad mee weet, omdat er of hele persoonlijke problemen in staan of dat er zulke beledigingen in staan dat je er ook geen weg in weet.

Maar ik heb veel gehad aan de mail contacten in afgelopen periode. Ik heb van anderen kunnen lezen hoe hun omgaan met hun verlangen, kunnen vergelijken met mezelf en zo, en vooral bij mezelf bedenken dat ik het allemaal niet zo slecht heb getroffen.

Wel een nadeel is dat de nieuwsgierigheid na verloop van tijd afneemt. Je weet de inhoud van de mail al een beetje te raden. En dat is wel eens vervelend. Vooral voor diegenen die je dan een mail sturen. Eerst over een beetje drempel heen stappen en toch wat moeten weg slikken om de stap van mailen durven te gaan zetten. En dan een soort van nietszeggende mail terug krijgen als antwoord.

Als excuus heb ik dan voor mezelf dat ik het druk heb, druk met studie, druk met sport, druk met mijn vriendin en zo zijn er veel meer uitvluchten te bedenken om het reageren even uit te stellen, of zelfs te ‘vergeten’. Niet altijd even netjes van mezelf natuurlijk. Dat besef ik me ook wel. Maar ik ben geruime tijd met een site bezig en weet misschien wel een beetje wat er allemaal speelt in luierland. In ieder geval dat het voor veel mensen een moeilijk onderwerp is om zich erover te uiten. En ook dat er een groot taboe om heen hangt.

Dan vind ik het wel een irritant van mezelf om te merken, dat ik dan (soms) denk bij het lezen van mail, weer iemand die contact zoekt, of weer iemand die me even komt vertellen dat ik niet goed wijs ben. Ik heb in de loop der jaren echt alle soorten mail gekregen. Mail waarin mensen uitgebreid vertellen over de problemen die ze hebben wat terug te voeren valt naar hun fetish. Het niet goed durven vertellen wat ze bezighoudt, moeilijkheden ondervinden of verwachten in hun relatie. Beledigende mail, mail waarin ik de meest nare dingen naar mijn kop geslingerd krijg. Ik ben niet zo snel verbaasd meer. En dan de hoogtepuntjes; dat zijn toch de mailtjes van mensen die herkenningspunten in de site hebben gevonden. Mensen die gewoon wat meer van me willen weten en willen weten hoe het met me gaat en zo. En dan vind ik het wel eens irritant van mezelf dat ik hier wel eens een beetje te lichtzinnig mee omspring.

Ik zal proberen mijn mail leven te verbeteren!

Peter


Terug