Mijn eigen gevoel


Een persoonlijke beleving,

Voor alle duidelijkheid; ik wil niet de indruk geven dat mensen die hun plas niet op kunnen houden, luiers fijn vinden om te dragen. Dat is niet zo. Het lijkt me  verschrikkelijk. Als je geen  keuze hebt. Ik kies voor een luier omdat het me een fijn gevoel geeft. Ik voel me lekker klein/afhankelijk. Het is  niet zo dat ik maar iets van een indruk wil geven, dat als je incontinent bent; 'het wel lekker vind om een luier te dragen'.


Ik zal uit proberen te leggen voor welke luier ik kies. En ook een beetje het waarom.

Mijn voorkeur gaat uit naar gewone dikke katoenen luiers. Die je met spelden of klittenband bij jezelf vastzet. Die kun je net zo dik als je zelf wilt. Ik vind dat namelijk héérlijk! Een dikke luier tussen mijn benen. Dat geeft me een waanzinnig fijn gevoel.


Ik heb katoenen luiers die zijn voorgevormd!  Dat zijn net echte "babyluiers". Mijn moeder heeft deze luiers voor me gemaakt. Dit heeft ze gedaan van flanel/molton (eigenlijk weet ik dat niet precies) en de stof heeft een babyprint! Het zit lekker dik. Maar, natuurlijk heel onpraktisch. Daarom heb ik onder mijn katoenen luier een papieren luier. Die gebruik ik om in te plassen. En na gebruik in de prullenbak. En de katoenen luier gebruik ik weer. Op deze manier vind mijn moeder het niet erg om mijn luiers te wassen. Ze heeft er een hekel aan als ik de katoenen luiers gebruik om in te plassen. (niet zo vreemd lijkt me)Als papieren luier gebruik ik sinds kort de 'absorbin'. En hiervoor had ik 'attends' allebei qua absorptievermogen fijne luiers.  Alleen; zo'n luier is me te dun! Ik wil graag luier voelen! Dus voor mij persoonlijk een prima oplossing. Eerst een papieren en daaroverheen een katoenen.


En dan ben ik er nog niet helemaal want ik heb ook plastic luierbroekjes en luierpakjes aan naar bed! En pyjama's met een kinderachtige print! (Ik slaap nog steeds met mijn beer)

Ik heb er altijd wel een gevoel voor gehad. Waarom dat gevoel is gekomen, dat weet ik niet. Ik hou me daar niet meer mee op ook. Wel is het zo, dat ik het naar mijn idee een plaatsje heb kunnen geven. Ik schaam me beslist niet meer voor dit gevoel! Ik ben wel laf misschien. Als er gevraagd zal worden of ik luiers dragen prettig vind? Ik geloof dat ik zal kaatsen met "wat bedoel je" en me erg van de domme houden! Er zijn programma's op tv geweest, daar heb ik  niets mee! Ik bedoel daarmee ik heb Jan Lenferink gezien en snap dan best, dat mensen het maar héél absurd en niet normaal vinden. Ik vind het zelf ook niet helemaal normaal! Voor ik word neergesabeld, ik ben blij dat ik in dit opzicht niet normaal ben! Of liever gezegd dat ik héél erg afwijk van de standaard. Want ik voel me daar zo nu en dan echt niet in thuis!

Ik vind het verschrikkelijk grappig dat ik een beetje anders ben! Ik neem de mensen ook wat makkelijker. Ik probeer niet meteen met een oordeel klaar te staan over mensen maar eerst de kat uit de boom te kijken! Dat lukt me lang niet altijd hoor. Ik heb toevallig wat met luiers. Laat een ander nu stront vervelend wezen. En weer een ander homo. Dan hebben we een zeer gemêleerd gezelschap. En als we dan ook allemaal wat meer met elkanders gevoelens rekening proberen te houden, misschien héél misschien wordt het dan nog eens wat!

Het geeft mij een gevoel van rust als ik mijn luier draag. Ik vind het een heerlijk gevoel. En niet alleen de luier is voor mij belangrijk. Misschien nog wel belangrijker het dragen van 'babyachtige' kleding. Ik vind het heerlijk om een luierpakje te dragen. Ik vind het fijn om met een maillot aan te lopen. Het is een prettig gevoel om je benen en helemaal het idee, dat je niets kunt verbergen van je luier. 

   Peter©2001


Terug