Belangrijk??


Belangrijk??

Een vraag van mijn vader die ik nooit goed heb begrepen (of misschien wel niet willen begrijpen)  en herhaaldelijk door hem is gesteld aan me is de volgende;

Een vraag met een 'open' einde dus. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar wel aanleiding toe was, ik bedoel om zo een vraag te stellen. Luiers nemen een belangrijke plaats voor me in. Ze zijn belangrijk voor me en er is een tijd geweest dat ik het allemaal ook verschrikkelijk aan het overdrijven was. Dat ik bekende aan mijn ouders dat ik het gewoon grof geil vind om luiers te dragen hebben ze niet staan juichen natuurlijk. Ze zijn niet boos geworden, maar waren meer verbaasd en vol ongeloof hebben ze me aangehoord.

En me hemd is me van het lijf gevraagd daarna. Ik heb dat niet makkelijk gevonden om zo maar mijn zieltje op tafel te gooien. Maar ik besef wel goed dat het voor mijn ouders helemaal niet eenvoudig moet zijn geweest. Er kwamen afspraken over wanneer en hoe ik me in huis mocht vertonen met en zonder luiers aan. In dagelijkse kleding was er niet veel aan de hand natuurlijk, ik kon en kan op die momenten gewoon staan en gaan waar ik wil. Het wordt wat anders als ik met luiers en babykleding aanloop. Daar werden afspraken over gemaakt. En wat gebeurt er met afspraken?? Juist, na verloop van tijd verwateren die een beetje. En heel handig maakte ik hier gebruik van door mijn ouders een 'beetje' tegen elkaar uit te spelen, wel in mijn voordeel uiteraard en iedere keer wist ik een 'uurtje' meer erbij te krijgen.

Op een gegeven moment ben je over de getrokken grens heen, dan wordt het tijd om de afspraken die gemaakt zijn eens grondig te 'herzien'.

En dan nu begrijp ik de vraag van mijn vader wel. En mijn antwoord is;

(Dit zal dus zeker niet meer beantwoord kunnen worden)


Terug