Jerry Springer(t)


Jerry Springer

Deze talkshow werd uitgezonden door de tv zender SBS6. En liet Nederland kennismaken met een soort televisie wat we tot dan toe helemaal niet gewend waren.

Mensen die in een talkshow zo uit de bol gingen, elkaar te lijf gingen, verbaal en lichamelijk. En wel op zo een manier dat het af en toe gewoon te bizar voor woorden werd.

De onderwerpen waren eigenlijk ook wel bizar te noemen. Misschien was de grote grap wel dat iedereen deze shows en de presentator van erg laag niveau vonden. Maar daags na de uitzending was het toch voor veel mensen een ‘geliefd’ gespreksonderwerp. En zo kon het dan op een gegeven moment gebeuren, het programma met het onderwerp adult babies en diaperlovers in de hoofdrol. Voor veel luierliefhebbers een hoop dat het onderwerp op een beetje normale manier ter tafel werd gebracht. Er verschenen berichtjes, diverse berichtjes, op de messageboards waar aankondiging werd gemaakt dat nu eindelijk, op die en die dag, zelfs het tijdstip werd vermeld, het veelbesproken onderwerp uitgezonden zou worden. Er verschenen berichtjes dat het programma eigenlijk helemaal ‘fake’ was. Dat mensen (acteurs) waren ingehuurd om als zogenaamde babies of diaperlovers op te treden. En dat het juist helemaal geen goed beeld gaf over het beleven van deze fetish. Weer tegenberichtjes dat het allemaal wel niet zo een vaart zou lopen en in de luiergemeenschap (om het zo eens uit te drukken) steeg de spanning.

En de uitzending, de criticasters kregen aan alle kanten gelijk. Een presentator die boven zichzelf uitsteeg om vooral het publiek mee te slepen in zijn afkeer over deze infantiele club mensen. Wat zonder al teveel moeite wilde lukken. De commentaren daags erna in de straat, op school, in sportclubs, iedereen leek het gezien te hebben. Iedereen was het ook vooral met de stelling eens van Jerry Springer dat het één van de belachelijkste onderwerpen was die in zijn shows vol menselijke emoties waren vertoond.

En voor de luierfetisjisten, inderdaad, een grote teleurstelling. Alle vooroordelen die er leven over dit onderwerp zijn in dat programma van stal gehaald en vooral héél erg breed uitgemeten. Later zijn er meerdere uitzendingen geweest over babies, luierlovers, meesteressen die infantilisme in de aanbieding (specialiteit) hadden. En de benadering net zoals eerder teleurstellend en meer te doen om sensatie dan om iets van een taboe te doorbreken.

Onderstaande foto’s geven een sfeerbeeld van één van de uitzendingen.

Een jongeman die zijn vriendin en studiopubliek verraste met zijn bekentenis over zijn bizarre liefdesleven.

Ik moet je wat vertellen maar weet niet goed hoe!

De juiste manier van het dragen van een luier in het openbaar


En zoals te verwachten viel stond het publiek op de banken om deze dappere jongeman steun te betuigen. (maar niet heus)

 


Terug