Luiers Kopen


Luiers kopen.

Luiers zijn te koop in bijna iedere winkel. En in vele merken, soorten en maatvoeringen. Bijna iedere zichzelf respecterende zelfbedieningswinkel heeft wel een eigen 'huismerk'.

Het wordt alleen wat lastiger als je de baby, peuter en tegenwoordig zelfs al kleuterluiers ontgroeid bent.

Dan ben je aangewezen op apotheken, op zorgwinkels en op on line winkels. Je moet er wat meer moeite voor doen maar er is een héél assortiment te koop.

Natuurlijk niet alleen wegwerpluiers maar ook zwemluiers en anatomisch gevormde katoenen luiers. Veel mensen ervaren het kopen als 'eng'. Terwijl je deze luiers 'gewoon' bij de apotheek  kunt kopen zonder dat je er een recept voor nodig hebt.

Maar het binnen stappen bij een apotheek en dan zonder 'schroom' durven vragen naar een geschikte luier in je eigen maat, dat zal bij een hoop mensen angstgevoelens opwekken.

De eerste keer is het moeilijkst! Dat is met alles zo, dus in dit geval ook. Net zo als normale kleding hebben luiers diverse maatvoeringen. Small, Medium, Large en Extra Large. Ook  verschillende uitvoeringen. Voor gebruik overdag en s'nachts. En dan nog een keer onderverdeeld in de vorm van incontinentie. Al en met al best wel moeilijk en vooral lastig. De meest gangbare merken zijn Attends, Tena, Depend, Absorbin, Hartmann en Molicare.

Met een beetje geluk kan je wel folders vinden in de apotheek over de verkrijgbare soorten en maten en kan je op een makkelijke manier de bestelnummers van de luiers achterhalen. En wat speurwerk op internet levert best resultaten op. Het is zelfs mogelijk om luiers te bestellen met een 'kinderachtig' motiefje. Vooral leuk voor de wat 'grotere' babies en kleuters onder ons.


Terug