Incontinentie


Zo 'gewoon' dat ik er over schrijf dat ik het heerlijk vind om luiers te dragen. Zo kunnen mensen schrikken van 'mijn' voorstelling van zaken.

Er is natuurlijk een groot verschil tussen mij en mensen die luiers moeten dragen! Ik kies voor het dragen van een luier. Omdat het me een fijn en ontspannen gevoel geeft.

Mensen die zijn aangewezen op incontinentiemateriaal (zo is de benaming in het 'vak'jargon) ervaren dag in en dag uit een verschrikkelijk naar gevoel. Wat zelfs kan uitmonden in een sociaal isolement. En dan kan ik goed begrijpen dat juist deze denken dat ik ze in de maling loop te nemen, of nog erger, suggereer dat ze dit wel fijn zullen vinden op de één of andere manier.

Dat is beslist niet zo! Het is verschrikkelijk naar en vervelend als je door deze handicap getroffen wordt! En helemaal naar en wrang is het als je in een situatie verkeert waarin je min of meer gedwongen wordt om 'inco' te zijn. Denk eens aan mensen die geholpen moeten worden naar het toilet omdat ze slecht of helemaal niet ter been zijn. En dan een soort van verplicht worden om luiers te gaan dragen omdat deze optie minder belastend is voor het 'verzorgend' personeel! Dat vind ik ronduit schandalig en deze situaties zijn schrijnend!

Mensen die de deur niet meer uit durven omdat ze bang zijn dat het gemerkt wordt dat ze luiers dragen! Mensen die zich behelpen met maandverband, handdoeken uit schaamte. Omdat ze niet durven praten over dit probleem.

Kinderen die leuke uitjes laten schieten uit angst dat het 'verschrikkelijke' geheim uitkomt. Uit angst niet met een schoolreisje, werkweek, voetbalkamp, verkennerskamp meegaan omdat ze doodsbenauwd zijn dat vriendjes/vriendinnetjes erachter kunnen komen dat ze bedplassen.

Mijn fetish, het dragen van 'luiers puur for fun' is voor veel mensen een tragedie. Die het luiers dragen als een dagelijkse straf ervaren en er ieder uur, iedere minuut van de dag mee geconfronteerd worden.


Terug