Waarom deze site?


Waarom.

Lastige vraag misschien en roept meteen twee (misschien wel meerdere) vragen op, waarom nou ‘luiers dragen for fun’. Dat probeer ik uit te leggen in de site. En de andere vraag, waarom nou een hele site??

In ieder geval niet om mensen tegen de schenen te schoppen. En helemaal niet om mijn gevoelens schoon te praten of zo. Of om me te verontschuldigen. Dat ik toen ooit (in een ver verleden) aan deze site ben begonnen was het voor mij een openbaring om te merken dat er veel luiergetinte sites op het web waren te vinden in de Engelse taal. En de sites waren meestal volgepropt met plaatjes, (op een enkele site uitgezonderd). Ik heb daar een beetje eigen gedachtes over. Aan de ene kant zegt een plaatje veel meer dan honderd woorden, de andere kant is, dat er zoveel gelijke plaatjes te vinden zijn en als je dan één plaatje hebt gezien, weet je de rest ook wel.

Ik heb toen besloten een site in elkaar te willen zetten waarin ik persoonlijk mijn verhaal zou doen. Dat het veel reacties op zou roepen heb ik me toen niet gerealiseerd. Naast fijne meelevende reacties zijn er natuurlijk vervelende reacties geweest. Ik had het misschien kunnen voorzien, (ik ben ervoor gewaarschuwd), maar ik had er op dat moment totaal niet op gerekend. En die vervelende reacties zijn toen erg hard aangekomen. Vreemd, als je probeert uit te leggen wat je gevoelens zijn of waar je gevoelens liggen, dat het zoveel emoties op kan roepen. En zelfs zo erg dat je iemand ‘ik weet niet wat voor een verschrikkelijke ziektes kunt toewensen’. Nu trek ik me dat niet zo erg meer aan. In ieder geval zijn zulke reacties toch nog steeds een bevestiging voor me dat er een levensgroot taboe om heen hangt en dat er allerlei dingen worden bijgehaald die er totaal niets mee te maken hebben. En juist die vooroordelen wil ik een beetje door prikken.

Wat ik wil vertellen dat ik ook maar mens ben en als we het over ‘tekortkomingen’ hebben, dat ik misschien wel de meeste heb. Zoveel zelfkennis heb ik wel.

Door de site te maken (bouwen heet het eigenlijk) heb ik veel geleerd over mezelf. En wat misschien belangrijker is, ik heb me ook kunnen accepteren. Dat is misschien wel de belangrijkste reden, waarom ik de site heb gebouwd.

En dat er dan een herkenningspunt bijkomt voor mensen met gelijke of soortgelijke gevoelens is helemaal mooi. En dan stilletjes hoop ik dat mensen die dan wel niet deze gevoelens hebben, de site willen doorbladeren in de hoop dat er geaccepteerd kan worden dat ik (en met mij velen) er ook ben (zijn)!

En een andere reden die voor mij belangrijk is. HTML vind ik leuk om te doen. Ik krijg er meer en meer handigheid in en wat me in het begin bloed, zweet en tranen kostte. Nou, het gaat me nu makkelijker af. En de html taal en het schrijven van tekst zelf. (want als je geen tekst hebt kun je het niet opmaken in de html taal ook!)


Terug