Hoe fetisjisme onstaat


Geschreven door: Waterman

Hoe fetisjme ontstaat:

Fetisjme betekent seksueel opgewonden raken van een voorwerp / lichaamsdeel, kledingstukken van je geliefde of van vrouwen en mannen in het algemeen.

Hoewel het eigenlijk onbekend is hoe een fetisjisme precies ontstaat, wordt wel algemeen aangenomen dat het ontstaan vaak in de puberteit gebeurt.
In de eerste 12 tot 18 maanden, blijkt dat het kleine kind ontdekt dat het door aanvankelijk ongerichte handbewegingen, lustvolle plekken, maar ook door het contact van het onderlichaam met bepaalde voorwerpen, kledingstukken, het lichaam antwoordt met genitale opwinding verschijnselen, zodat men bij de jongentjes erecties worden geconstateerd. De ontdekkingen worden al vrij spoedig gevolgd door gericht lustzoek gedrag en zelfstimulatie, op deze zeer vroege leeftijd, is het krijgen van een orgasme mogelijk.

In de kindertijd tussen 2 en 6 jaar leren jongens hun eigen seksuele gevoelens te kennen. Gevoelens van lust en van lichamelijke opwinding, ontwikkelen zich dan in alle hevigheid. Als ze merken waar ze opgewonden van worden en weten hoe ze die opwinding kunnen opwekken, beginnen ze doelgericht te masturberen, omdat een lekker gevoel geeft. Deze seksuele handeling leidt tot het bevredigen van dat verlangen, die meest gepaard met een orgasme (zonder zaadlozing). Daardoor kan het gebeuren dat die seksuele opwinding zich richt op een bepaald voorwerp, kledingstuk (in plaats van een mens).Zo kan een fetisjisme ontstaan.

In de sociale en cognitieve ontwikkeling die het kind doormaakt worden de sensaties verbonden met bepaalde cognities die plaats en structuur aan de ervaringen geven. Heel belangrijk is uiteraard, de seksuele ontwikkeling is toch vooral een emotionele en contactuele ontwikkeling.

Ook op latere leeftijd in de jeugdjaren kan fetisjisme ontstaan. Zoals dit bij de meeste van hen op de lagere schoolleeftijd al incidenteel begint, wanneer de meeste jongens tussen 12 en 14 jaar beginnen te masturberen. Gevoelens van lust en van lichamelijke opwinding ontwikkelen zich dan in alle hevigheid, zodat het kan gebeuren dat voorwerpen en of kledingstukken (in plaats van de mens), de bron worden van de seksuele lust. Het daarbij gepaard gaande orgasme geeft. Waarbij in veel gevallen seksuele opwinding en orgasme een rol spelen.


Angst voor ontdekking
De jeugdjaren, gaat dan meestal gepaard met de angst voor ontdekking. Het gebruiken van je fetisj; een object of kledingstuk dat seksuele opwinding veroorzaakt, om er mee aan zelf te bevredigen doen, wordt meestal gebruikt in het geheim, op de slaapkamer of in privé-situaties. De gebruikte fetisj wordt dan meestal op een geheime plaats opgeborgen. Bang, dat ze je fetisj zouden afnemen, zodat je dat geen prettig gevoel en geen orgasme meer zouden kunnen krijgen.

Frequentie behoefte
Met het bereiken van de volwassen leeftijd en het op zichzelf wonen neemt de frequente behoefte sterk toe. Zodat je lichaam gewoon geraakt aan veelvuldige masturbatie. Voor en tijdens een orgasme, spelen zich chemische processen af in de hersenen, waardoor het lichaam bepaalde stoffen produceert (adrenaline en dopamine). Dopamine komt vrij op het moment dat er een orgasme is. Overigens is de spanning die voorafgaat aan de ontlading, soms net zo verslavend als de masturbatie zelf. Door de seksuele opwinding van de gebruikte fetisj, krijgt men min of meer de dwingende behoefte (bepaalde) voorwerpen en of kledingstukken te dragen voor en tijdens de masturbatie. In het begin gebeurde dat een paar keer per week, later dagelijks, en inmiddels komt het voor dat men zichzelf meerdere malen per dag begint te bevredigen. Het wellustige verlangen naar bevrediging, orgasme werd steeds sterkere en dwangmatiger, afhankelijk van tijden van spanning, stress of omstandigheden. Het fungeert als uitlaatklep voor innerlijke spanning. De drang tot het dwangmatig gebruiken van je fetisj; een object of kledingstuk dat seksuele opwinding veroorzaakt is in vele gevallen na het bereiken van een orgasme na masturbatie, volledig weg gevallen. De frequentie en duur waarmee dit gebeurt variëren sterk.

Groetjes Waterman


Terug