BDSM & Infantilisme


Er is wel eens de vraag en soms zijn er wel discussies over of infantilisme wel iets te maken heeft met BDSM. Op zich vind ik dat altijd wel leuke discussies om te volgen. Je merkt dan aan de verschillende opmerkingen dat er echt héél weinig over bekend is. En dat mensen snel een standpunt innemen over infantilisme, goed te vergelijken met het spreekwoord, "de bel horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt". Dat is soms wel eens jammer. Vervelend vind ik het, dat er veel vooroordelen zijn, standpunten worden ingenomen die juist helemaal niets met infantilisme te maken hebben. En een beetje onbegrijpelijk dat er mensen vanuit een bdsm invalshoek een verkeerd beeld hebben over deze spelvorm.

Een héél storend vooroordeel is dat veel mensen het idee hebben dat het iets te maken zou moeten hebben met misbruik van kinderen. Misschien heb je wel van die gestoorden (het zou me niets verbazen) die kicken op kleine kinderen met luiers om. Maar dat is geen ‘infantilisme’. Infantiel betekent kinderachtig, kinderlijk. En infantiel gedrag betekent kinderlijk gedrag.

En de term infantilisme wordt ook wel omschreven als een ‘verlangen om weer kind te zijn’. Jezelf onvolwassen te gedragen. Hier zijn veel spelvormen in te verzinnen waar een rollenspel van gemaakt kan worden. Een ‘kind’ (de onderdanige) en de ‘ouder/verzorger’ (de dominant). Ik vind het heerlijk om dit spelletje te spelen.

Het wordt ook wel omschreven als ‘age-play’. En met een beetje zoeken komen dan hele beschrijvingen van spelletjes die gespeeld kunnen worden variërend van babyleeftijd tot aan schooljongen/meisjesleeftijd op een kostschool.

In het spelletje wat ik speel is er geen sprake van zwepen, wel vernedering, beetje bondage (in de vorm van met een tuigje aan bed of in de kinderstoel worden vastgezet). En soms billenkoek voor stout gedrag (in je broek plassen of zo).

Voor mij zitten hier wel héél duidelijk BDSM elementen in. Eigenlijk het idee al dat je jezelf overgeeft aan je verzorger(ster). En dat je die laat beslissen wat je wel en niet mag gaan doen. Het is beslist geen hard BDSM spel maar héél erg subtiel, waar straf en beloning héél dicht bij elkaar liggen en héél subtiel gedoseerd worden.


Terug