Historie


Hoe de website begon

Ik heb er wel langer meegelopen hoor, ik heb de mogelijkheid gekregen om dit idee te gaan realiseren. Een 'website' bouwen over dit niet alledaagse onderwerp!

Het begon  met de ontdekking van verschillende websites die het onderwerp luiers/adult baby hadden. Ik ben zo verbaasd geweest! Ik wist niet wat ik zag. Het is een hele opluchting geweest. Je leest en ziet foto's/ervaringen van mensen die het fijn vinden om luiers te dragen.

Dan komt het idee om zelf een site te gaan maken (bouwen heet het eigenlijk). Dat wil je dan wel maar het is niet goed mogelijk! Ik praat  over een tijd dat mijn ouders niets van mijn verlangen wisten en de computer (ik had niet zelf zo'n ding)  in de huiskamer stond.

Je begint te surfen en stiekem zo eens kijken (wanneer mijn ouders er bij waren werd het toch een heel stuk lastiger) en ik vond me daar een berg "websites", dat had ik nooit durven dromen. Niet alleen over luiers maar ook baby spelen! Maar niet veel tienersites kunnen ontdekken. En helemaal niet in de Nederlandse taal.

Het werd allemaal anders toen ik opbiechtte dat ik luiers dragen prettig vond. Onderhand had ik ook iemand leren kennen die me ontiegelijk heeft gesteund.

Het zetje om een web site te gaan bouwen heb ik gekregen tijdens een logeerpartijtje bij mijn vriend! Ik heb zitten prutsen en eigenlijk het leuke ik kon meteen bekijken wat het resultaat was! Nog wat zitten klooien en de eerste pagina 'stond op het www'.

Héél anders dan deze site. Maar ik ben weer gaan prutsen en weer gaan prutsen. Ik werd jarig en kreeg van mijn ouders, vriendin, broer, schoonzusje, vriendje geld en heb er zelf iets bijgelegd en trotse bezitter van een laptop computer geworden, ik ben aan de tweede computer begonnen! Kreeg boeken om de html te leren. En zelfs programma's om web sites te maken! (Deze "website" is met zo'n programma gemaakt! )

En al gauw werd een hele web site met verschillende pagina's. Weer wat uitgebreider en nu kijk je naar een website die verschillende gedaantewisselingen heeft ondergaan.

Deze 'website' is gemaakt volgens het 'wysiwyg system'. De kreet alleen al! Je denkt héél wat maar het betekent gewoon 'what you see is what you get'. Simpel uitgelegd het programma werkt als een tekstverwerker. En geeft netjes het beeld weer hoe je site er uit komt te zien.

Hoewel ik ook wel uit de voeten kom met de html taal! Ik ben de site wel eens aan het bijwerken 'on line' en dan heb je die kennis wel nodig natuurlijk! Iedere keer leer ik wat bij en wordt mijn site wat aardiger om te lezen?

Peter ©2001


Terug