Babybillen


Gelezen voor u, bron rubriek geachte redactie Volkskrant 28 05 02

Babybillen,

‘Wachten tot het kind er aan toe is’ (zindelijk worden) zoals woordvoerster Esther Zielhuis van Procter & Gamble zegt, legt precies de vinger op het probleem waar meer en meer basisscholen tegen aan lopen; vierjarigen die met een wegwerpluier om naar school toe gaan. ‘Wachten tot het kind eraan toe is’ is het zelfde als elke dag patat eten; het kind vindt het prima en de ouders ook; lekker (en) makkelijk.

In 1961 was 90 procent van alle kinderen van 2,5 jaar zindelijk in Nederland, tegen 22 procent in 1997. Zindelijk worden is dus niet cultuur bepaald. Het verschil in leeftijd waarop een kind zindelijk wordt komt door de houding van de ouders en doordat de wegwerpluiers steeds beter worden.

Waarom mogen babybillen eigenlijk niet nat worden? Als een kind geen natte billen voelt, wordt het niet zindelijk. Dus ouders, koop voor uw kind van 2 gerust luiers die minder ‘droog’ houden of beter nog; katoenen luiers. Het mooie weer komt eraan dus luier uit, op de pot en met een beetje doorzetten is uw kind straks droog. Dat scheelt al gauw twee jaar wegwerpluiers kopen.

Renkum LA CvZ.

Naschrift van Pe(u)ter,

Dat zal voor mij wel brullen worden dan, mijn ouders hebben dit stukje ook gelezen en me op de mogelijkheid van zindelijk worden geattendeerd!


Terug